joomla counter

Moppenboeken

Mijn droom om naast illustreren ook te schrijven is uitgekomen. Na een aantal AVI-leesboekjes, drie strips en twee prentenboeken heb ik samen met Agnes Wijers twee moppenboeken geschreven. Een derde is in de maak!

In Hoera, een mop! vertelt de familie van Jonathan moppen en raadsels.

De hele familie kent wel een prachtmop en opa en Jonathan zijn de allerbeste moppentappers. Ze komen samen een paar keer terug in het boek. Je kunt de moppen uit Hoera, een mop! nadat je van de bank bent gerold van het lachen meteen de volgende dag op het schoolplein vertellen!

Uit de recensie van NBD Biblion over Hoera een mop!:

In dit informatieve boek (AVI M6-E6) uit de serie Estafette val je van de ene lachbui in de andere. De verhaallijn springt van de hak op de tak – de verbinding tussen familie en moppen vertellen is leidend en overal herkenbaar. Realistische gekleurde tekeningen ondersteunen de tekst. Op zoek naar de clou bevordert het leesbegrip, op jacht naar de volgende mop bevordert het "technisch oefenen." Dit leesboekje is een voorbeeld van leren, lezen en beleven ineen – opvallend door zijn inhoud: aanrader! Vanaf ca. 9 jaar.

Het kloeke moppenboek verscheen in de serie theaterlezen van Uitgeverij De Inktvis. In dit kloeke boek staan veel moppen, je leest deze moppen samen, hardop. Iedereen krijgt een eigen rol, zo kun je met een aantal kinderen de moppen oefenen. Hoe meer je oefent, hoe makkelijker het voorlezen gaat en hoe beter de mop klinkt Als jullie allemaal tevreden zijn dan laat je de mop horen voor de klas, of thuis of… je organiseert gewoon je eigen minimoppenfestival! Op de site van uitgeverij de Inktvis vind je nog meer gratis moppen en ook een poster die je kunt downloaden en overal kunt ophangen. Laat de mensen maar komen! Samen met je vrienden en vriendinnen laat je de mensen huilen van het lachen!

Uit de recensie van NBD Biblion over Het kloeke moppenboek:

De moppen zijn hilarisch, soms flauw, inleefbaar of echte doordenkers. De leesbaarheid wordt vergroot door de ruime bladspiegel met witregels en kleurrijke, dynamische aquareltekeningen. De personen in de illustraties hebben een duidelijke lichaamstaal. In het laagdrempelige voorwoord wordt de lezer rechtstreeks en enthousiast aangesproken. Aandacht wordt gevraagd voor onder meer stemgebruik, mime, het belang van oefenen en het plezier van samenwerking. De bruikbare uitgave is vooral ook geschikt voor kinderen met leesmoeilijkheden (zoals dyslexie). Vanaf ca. 9 jaar.