joomla counter

Over Helen

Na mijn afstuderen aan de Akademie voor Beeldende Vorming in Tilburg werk ik sinds 1988 als illustrator in Rotterdam.

fotos van Helen

Mijn opdrachtgevers zijn tijdschriften, kranten, kinderboekenuitgevers en ontwerpbureau's. Met losse lijnen, ecoline en acrylverf ontstaan de tekeningen op mijn bureau. Dat is de basis, die soms zo blijft. De meeste tekeningen verhuizen daarna naar de computer, omdat ze zo worden verzonden of omdat er foto's of ingescande voorwerpen aan worden toegevoegd. Mijn nieuwste werk staat samen op de site met een aantal oudere beelden, die staan voor belangrijke momenten in mijn illustratieleven.

Regelmatig bezoek ik via de Schrijverscentrale scholen en bibliotheken om aan kinderen over mijn werk te vertellen. Op deze pagina vind je links naar het adres van de Schrijvercentrale en informatie voor kinderen die een boekbespreking maken over een door mij geïllustreerd boek.

In 2007 begon ik met het schrijven van verhalen, het leek me geweldig om een boek echt helemaal zelf te maken. De laatste jaren schrijf ik samen met Agnes Wijers, mijn vriendin. We maakten samen al een strip, twee moppenboeken en het letterboek van Aap tot Zwijn.

 

Lees een interview met Helen van Vliet bij Beeldbalie.

Kindertekening Voor een boekbespreking Curriculum Vitae S.S.S.